Wednesday. 21.02.2024

Olisiko aika uusia puutarhakalusteet?

Kaksi tärkeintä asiaa kalusteiden valinnassa ulkokäyttöön ovat käyttötarkoitus ja ulkonäkö. Muita perusteita valinnoille ovat usein hinta, helppous ja koko. Näitä miettiessä on kuitenkin helppo unohtaa jompikumpi tärkeimmistä kriteereistä
Table garden by Unsplash
Table garden by Unsplash

Puutarhan kuntoon laittaminen on taas ajankohtaisempaa kuin koskaan. Erilaisia vaihtoehtoja puutarhaan, kuistille, parvekkeelle ja pihalle on lukemattomia. Erilaisten kalusteiden tutkiminen kaupoissa voi olla toisten mielestä mukavaan puuhaa ja toisten mielestä taas todella aikaa vievää ja turhaa. Mutta tiesitkö, että voit myös tilata puutarhakalusteet Virosta?

Erilaiset kalusteet erilaisiin tarkoituksiin

Kaksi tärkeintä asiaa kalusteiden valinnassa ulkokäyttöön ovat käyttötarkoitus ja ulkonäkö. Muita perusteita valinnoille ovat usein hinta, helppous ja koko. Näitä miettiessä on kuitenkin helppo unohtaa jompikumpi tärkeimmistä kriteereistä.

Ensiksi on syytä kartoittaa kalusteiden käyttötarkoitus. Jos sisustat pientä parveketta, on tarpeesi hyvin erilainen verrattuna vaikkapa suureen patioon puutarhassa. Parvekkeella tilankäyttö on kaikki kaikessa. Pieni pöytäryhmä tuoleilla tai mukava sohva voisi olla oivallinen ratkaisu. Suuremmalle parvekkeelle tai terassille taas on mukava suunnitella kunnon ruokailuryhmä, jossa grillijuhlat tai perheen illallinen kesäiltana ovat parhaimmillaan.

Jos omalla pihalla on reilusti tilaa ja kesä näyttää jälleen viime vuoden tapaan parhaat puolensa, voi kyseeseen tulla hyvin myös oman terassin tai pation rakentaminen. Vaihtoehtoja materiaalien suhteen on monia. Hyvän alustan päälle kelpaa sitten suunnitella tarpeen mukaan joko ruokailuryhmää, aurinkotuoleja tai tilan salliessa vaikka molemmat! Tilaa voi säästää myös taitettava aurinkotuoli. Tällaiset aurinkotuolit ovat käteviä ja tietenkin myös liikuteltavissa mökiltä kotiin ja hiekkarannalta puistoon.

Toinen tärkeimmistä kriteereistä, ulkonäkö, on monille se kaikista tärkein asia. Kesällä vietetään vuoden parasta aikaa yksin, ystävien tai perheen kanssa. On luonnollista, että ihmiset haluavat panostaa puutarhan tai parvekkeen ulkonäköön enemmän, kuin moniin muihin sesonkiin liittyviin tuotteisiin. Valittavana on erilaisia elementtejä eri materiaaleista, kuten rottinki, puu tai muovi. Kun pystyt yhdistämään käyttötarkoituksen ja ulkonäön miellyttämään itseäsi, olet varmasti oikeilla jäljillä.

Mitä etuja on tilata kalusteet netistä?

Kuten jo aiemmin mainitsimme, toiset tykkäävät kierrellä liikkeitä kalusteita katsellen ja toiset taas eivät. Jonkinlaista kartoitusta voi tietenkin tehdä omallakin paikkakunnalla, mutta puutarhakalusteiden tilaaminen netistä on helppo ja oivallinen vaihtoehto kenelle tahansa. Näin säästää aikaa ja rahaa.

Kannattaa kääntää katseita myös ulkomaille, koska puutarhakalusteiden kohdalla tilanne on sama kuin monien muidenkin tuotteiden – Suomi ei ole se halvin markkina. Mitä suuremmasta hankinnasta on kyse, sitä enemmän voit säästää tekemällä kerralla tilauksen nettikaupasta. Netistä tilaaminen antaa sinun keskittyä näyttävän ja käytännöllisen ratkaisun löytämiseen, kun et maksa turhasta.

Toinen valtava etu nettikaupassa on tietenkin sen helppous. Jos sinulla ei ole aikaa tai halua kierrellä kaupasta toiseen tutustumassa erilaisiin vaihtoehtoihin, kannattaa prosessi aloittaa ehdottomasti netissä. Moni on varmasti tehnytkin tätä kartoitusta, mutta kalusteiden hankkiminen netistä voi olla vielä uudehko trendi. Jos teet hieman vertailua, huomaat varmasti nopeasti, että puutarhakalusteiden tilaaminen netistä on itse asiassa huomattavasti edullisempaa todella moniin kivijalkaliikkeisiin verrattuna.

Olisiko aika uusia puutarhakalusteet?